Urządzenia i Akcesoria
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ramekinów
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ramekinów
-
150 g twarogu wędzonego, podzielonego na kawałki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
6 jajek
-
150 - 200 g cukru
-
100 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
2323.2 kJ /
554.9 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
50.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Halloweenowy poncz
20 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Jabłka w karmelu
30 min
Karmelowe fondant
15 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min